Column

Pernod en Cootje werden bekend in Vlaanderen door hun wekelijkse column in Dag Allemaal, het grootste familiemagazine van België. Sinds het begin van 2018 verschijnen  verhalen over Pernod en Cootje ook in het Nederlandse kattenmagazine Majesteit. Hieronder vind je alvast één van die verhalen.

Hoogtewerker…

De eerste lentedagen breken aan en het geluk is aan mijn kant: ik werk in de Ardennen aan mijn nieuwe boek. De tuin lonkt naar Pernod en Chatblis. De zon schijnt volop en er ritselt van alles onder de dode bladeren. Pernod is geen avonturier. Zijn jeugdig bravoure is allang uitgedoofd en nu vindt hij alles eng en griezelig. Zijn eerste uitstap op het terras komt abrupt tot een einde als er een hommel passeert. ‘Help! Levensgevaar! Ik moet naar binnen! Opzij!’ Daarna heeft hij een half uur meditatie en een paar brokjes nodig voor hij een nieuwe excursie aandurft. Dan blaft er een hond een paar kilometer verderop en weer volgt een sprint naar de veiligheid van het dubbele glas. Chatblis daarentegen…

Mijn meisje bijt in het leven en in de lente. En dus trekt ze enthousiast de wijde wereld in. Als ik de deur voor haar open, betreedt ze het terras en neemt de tuin nauwkeurig in zich op. Dan, uit het niets, trekt ze een sprint. Een Olympische sprint tot achterin de tuin. Bij de haag aangekomen rent ze verder, maar nu vertikaal, recht tegen de stam van de oude beuk omhoog. In minder dan 10 tellen, zit ze metershoog boven de grond. Lap.

Chatblis heeft al op daken gezeten, in dakgoten, in de kersenboom. Het is een echt hoogwerkertje. Je zou dus denken dat ze inmiddels weet: omhoog is veel makkelijker dan omlaag. Maar nee. Ze is hardleers. Dat heeft mogelijk te maken met het feit dat ze nog een andere oplossing weet om uit de problemen te raken: ‘Help’ roepen met haar meest zielige stem.

Ladders blijken te kort. Klimmen ondoenlijk. Het duurt dus een halve ochtend voordat ik een jammerende Chatblis naar beneden heb gebabbeld. Begrijpe wie kan, maar ze moet eerst een stukje verder omhoog klimmen, voordat ze naar beneden kan komen. En dat is een zeer ingewikkeld manoeuvre voor een meisje met een rechtlijnig kattenbreintje. Mijn man en Pernod kijken hoofdschuddend toe vanachter het glas. Mijn mannen zijn een grote hulp in dergelijke situaties.

Als je mij nu even wilt excuseren? Ik ga mijn uitgever bellen om te laten weten dat het mijn nieuwe boek een dagje later klaar zal zijn…

 

Dit verhaal komt uit het boek ‘Poeslief’. Meer lezen? Dat kan! Elke week in Dag Allemaal. Of zes keer per jaar in het kattenmagazine Majesteit. Of in één van de zeven Miauwkesboeken. Wil je luisteren naar een verhaal over Pernod en Cootje? Klik dan hier!

 

 

 

13 reacties op ‘Column

  1. Nu leer ik ook het andere poes-lief-engelenmeisje kennen, een even grote deugeniet als Cootje. Zijn meisjes grotere durf-allen dan jongens ?😻

    Like

  2. Zo herkenbaar, het klaaglijk gezang in de auto….de heenrit op weg naar de jaarlijkse prik. De terugweg, moe en schor van nare emoties vallen oogjes en snaveltjes😄dicht😻.

    Like

  3. Toch schitterend. Het is net of Cootje weet dat dit je favoriete ‘huisdier’ is, want in een gezond huis wonen tientallen spinnen. Gelukkig voor jou Veronique, kom je ze niet altijd tegen…

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s