Award

En de winnaar is …

Op 13 september 2022 werd voor de zevende keer de Miauwkes Award overhandigd aan de Kattenheld van Vlaanderen. De Award gaat elk jaar naar een persoon die zich belangeloos inzet voor katten in nood, of naar bijzondere kat. De Miauwkes Award is een initiatief van columniste Veronique Puts in samenwerking met Dag Allemaal. De Miauwkes Award wordt uitgereikt door de Minister van Dierenwelzijn Ben Weyts. Sinds 2021 heeft de Miauwkes Award een klein broertje: het Gouden Pootje. Het Gouden Pootje gaat naar mensen die opvallen door hun inzet voor dieren in het algemeen. 

Miauwkes is sponsored by:

Het doel van de Miauwkes Award + het Gouden Pootje
Publieke waardering geven aan mensen die zich op eigen initiatief en zonder vergoeding inspannen voor het welzijn van katten en dieren in het algemeen. Tevens: het onder de aandacht brengen van het belang van respect voor dieren.

Educatief element
De publiciteit rond de Award wordt gebruikt om:

1. Het publiek ervan bewust te maken dat het nemen van een huisdier een blijvende verantwoordelijkheid is.

2. Het publiek wijzen op het belang van dierenwelzijn waaronder sterilisatie van alle katten om dierenleed te voorkomen.

Waaruit bestaat de Miauwkes Award?
De Miauwkes Award wordt uitgereikt op de Miauwkesdag en bestaat uit een beeldje: ‘Het Gouden Cootje’. Het Gouden Pootje wordt eveneens uitgereikt op de Miauwkesdag en bestaat ook uit een beeldje. 

Miauwkes Award 2022: Pablo, de reiskat van Sarah Bakeroot
Gouden Pootje 2022: Yentl Vinck van Het Konijnenhof uit Stekene

Miauwkes Award 2021: Jase ‘The Beast’ van Veerle Vandenabeele
Gouden Pootje 2021: Kim en Sara Vernimmen, Sisterdogs

Award 2020: Charlotte Debruyne, Hoop voor Zwervertjes

Award 2019: Vanja Vandecasteele

Award 2018: Helga Gillé

Award 2017: Mathy Osh

Award 2016: Rita Verdurmen